Subtelne, piękne menu weselne na stoły nie tylko dopełni wystrój sali, lecz także w mgnieniu oka wprowadzi gości w wyjątkowy nastrój. Zastanawiasz się, jak nadać mu nowoczesny charakter? Baw się kształtami i kolorami. Nie musisz też ograniczać się do papierowej wersji, możesz wybrać akrylową lub drewnianą kartę. Sprawdź, jak stworzyć niebanalne menu!
Dlaczego warto położyć menu na stołach?
Wiele Par Młodych zastanawia się, czy menu weselne z godzinami to oryginalny dodatek, czy raczej zbędny wydatek. Jeśli nie chcesz, aby goście docierali spóźnieni na poszczególne posiłki lub nie wychodzili na parkiet, czekając na kolejne dania, lepiej przygotuj taką kartę. W ten sposób Twoi bliscy odpowiednio zaplanują zabawę, a pod koniec przyjęcia nie wyjdą z pustym brzuchem. Eleganckie menu weselne błyskawicznie podkreśli uroczystą aranżację sali weselnej. Możesz zaprojektować samodzielnie wzór lub skorzystać z pomocy doświadczonego grafika.
Zastanawiasz się, jakie dania zaspokoją podniebienie weselników?
Doradzimy, jak oczarować rodzinę i znajomych!
Jak zaprojektować eleganckie menu weselne na stoły?
Choć dużo uwagi poświęca się serwowanym potrawom, warto również zadbać o to, w jaki sposób goście dowiedzą się szczegółów. Projektując menu weselne na stoły, dopasuj go do motywu przewodniego przyjęcia. Możesz go ozdobić złotymi lub srebrnymi akcentami, piękną czcionką kaligraficzną, stylowymi kwiatami lub przeplatającymi się obrączkami.
Zastanawiasz się, jak skomponować idealne menu? Szukasz podpowiedzi, jakie dania na weselu zaspokoją podniebienie nawet najbardziej wymagających gości? Przede wszystkim uwzględnij w swoim menu sezonowe warzywa i owoce. Rozważ 5-7 gorących dań i przystawki podawane na zimno. Jeśli planujesz wesele w stylu rustykalnym, zdecyduj się na wiejski stół. Oczywiście, na Twoim przyjęciu powinny również pojawić się ciasta, desery i tort.