Lubisz wyróżniać się z tłumu i szukasz pomysłów na niezapomniane atrakcje dla gości? W takim razie zaplanuj stół rybny na wesele. Zobacz, co powinno na nim zagościć, aby docenili go goście w różnym wieku!
Stół rybny na wesele: prawdziwa gratka dla smakoszy
Szukasz inspiracji, czym zaskoczyć swoich gości? Jeśli tak, uwzględnij w menu grillowanego łososia w sosie cytrynowym, halibuta lub okonia. Ten nieoczywisty wybór docenią nawet najbardziej wybredni smakosze. Przy okazji możesz również pomyśleć o stole rybnym na weselu.
Zastanawiasz się, co powinno na nim zagościć? Nie musisz ograniczać się do samych ryb! Sięgnij po owoce morza i sushi. Możesz również na nim umieścić pieczone i wędzone ryby, które nie wymagają dodatkowego podgrzania. Na oddzielnym stole połóż babeczki, tarty, rogaliki, rurki z kremem, czy kawałki ciast. To idealna propozycja dla prawdziwych łasuchów!
Marzysz o tym, aby menu weselne przypadło do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom?
Służymy pomocą na każdym etapie organizacji wesela!
Jak skomponować menu weselne?
Zastanawiasz się, jakie podać przystawki na zimno na weselu? Choć kluczowe miejsce w menu zajmują dania główne, zadbaj też o przekąski. Goście mogą je przekąsić, czekając na ciepły posiłek. Przydają się również wtedy, gdy Twoi bliscy wrócą do stołu po zabawie na parkiecie. Przekąski błyskawicznie zaspokoją głód, uciszając burczenie w żołądku. Poprawią samopoczucie gości i dodadzą im energii do dalszej zabawy. Przygotuj szeroki wachlarz przekąsek, dzięki czemu trafisz w gusta rodziny i znajomych.
Zamów przystawki zarówno dla zwolenników mięsa, jak i wegetarian i wegan. Niesłabnącą popularnością cieszą się ryby, zimne nóżki, koreczki z oliwkami i sałatki. Wiele Par wybiera również jajka faszerowane, bruschetty, czy pierożki z ciasta francuskiego lub drożdżowego.